Over Ons

Tapasbar gerund door twee Gentse broers met Canarische roots. Huisbereide tapas op een gezellige locatie in het Patershol, het hart van Gent. Een eerlijke keuken met als basis de smaken van La Palma, aangevuld met originele en verfrissende gerechten.

Begin jaren '80 opent er een cocktailbar in het Patershol: La Malcontenta. Maar het duurt niet lang voordat blueslegende Roland van Campenhout binnenstapt, de mojito’s van de kaart schrapt en er een bruine kroeg van maakt. De ontevreden zielen van Gent vinden hier hun toeverlaat, tot 1987. Want dan neemt de jonge maar onverschrokken Marisbel Rodriguez het roer en het fornuis over. Marisbel, die geboren is op La Palma, brengt eigenhandig de Canarische keuken naar Gent. 25 jaar lang voorziet ze de Vlamingen van paella, zarzuela canaria en ropa vieja.

In 2012 nemen Joren en Kerewin het restaurant van hun moeder over. De twee Gentenaars combineren hun Canarische roots met eigen frisse ideeën en vormen het klassieke restaurant om tot een sfeervolle en eigenzinnige tapasbar.

Villa Foscari

La Malcontenta is de bijnaam van Villa Foscari, gelegen in Mira nabij Venetië. De villa werd door Andrea Palladio gebouwd tussen 1550 en 1560 in opdracht van de toenmalige doge van Venetië, Francesco Foscari. Het huis heeft volgens de legende zijn bijnaam te danken aan een overspelige echtgenote van een van de Foscari’s die hier zou zijn opgesloten en hier allerminst gelukkig om was.
Ook de inrichting en het logo van Tapasbar La Malcontenta zijn gebaseerd op deze villa en haar legende.